Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da jih lahko uporabljamo. Vredu
Računalniški vici
Microsoft
Kako se je Bill Gates domislil imena za firmo ?
Preveril je svoj penis:
"Micro & Soft.."
Hard disk
Kupi začetnik računalnik in ga počasi sestavlja ob priročniku.V roko vzame disketo in pogleda v priročnik, ter reče:"Tako Hard disk sem že našel."
Barve
Se dva mulca pogovarjata, pa en vpraša:- Ej, a misliš, da če kupiš procesor, da dobiš zraven tudi MHz ali pa moraš to posebej kupiti?- Ja ne vem... Ko sva že ravno pri računalnikih... Koliko barve porabi tvoj monitor?
Tretji disk
Obupan uporabnik kliče svojega guruja.... - Kaj naj naredim: tukaj piše, naj dam noter tretji disk?- Ja daš noter tretji disk, kaj je tu kaj takega!?- Ja, ampak noter gresta samo dva, pa še to komaj..
Sex
Ženska gre v posteljo z Billyem Gatesom. Ko opravita, mu ona reče: "Gospod, sedaj pa vem, zakaj se vaše podjetje imenuje Microsoft...
Internet
Dve deklici v vrtcu se pogovarjata:"Ali ti tudi greš kaj na internet?""Ne, mi hodimo v Interspar.
Programerji
Trije programerji so stali na stranišču pri pisoarjih. Prvi je končal in se odpravil k umivalniku, da bi si umil roke. Začne si sušiti roke, zelo pazljivo. Trgal je koščke papirnate brisače, drugega za drugim in si obrisal vsako kapljico, ki mu je še ostala na roki. "Pri Microsoftu smo naučeni biti zelo natančni," je pojasnil drugima dvema. Drugi programer je opravil svoje opravilo pri pisoarju in se odpravil k umivalniku. Odtrgal si je en sam košček papirnate brisače in si brisal roke tako, da je izrabil sleherni centimeter brisače. "Pri Intelu smo poleg natančnosti naučeni tudi varčnosti," je pojasnil. Tretji programer je prav tako končal, nakar se je odpravil proti vratom in zaklical čez ramo: "Pri Sunu pa si ne ščijemo po rokah!
Gumbi
Stara gospa pride v trgovino z računalniki.Prodajalcu reče: "Ta računalnik ima pa veliko gumbov.""Da, spoštovana gospa, z zadrgami bi zgledal precej naumno."
Molitev
Računalnik naš, Ki si v mreži, Posvečen bodi tvoj zaslon, naj pridejo k nam tvoji Podatki.Zgodi se tvoja volja kakor na trdem disku tako tudi na tiskalniku.Daj nam danes naše liste. In odpusti nam naše napake, kakor tudi mi odpuščamo tvoje zaradi slabih programov. Ne pusti nas dolgo čakati In obvaruj nas vsakega virusa, kajti tvoja je moč, tvoja je firma in tvoj procesor na vekomaj!
TRETJA DISKETA
Obupan možakar kliče računalniško podjetje in prosi za pomoč:
"Ne vem kaj naj storim. Na računalniku mi piše, naj vstavim tretjo disketo!"
"Pa jo vstavite!"
"Ne gre. Že drugo disketo sem komaj vstavil vanj!"
KASTRACIJA
"Kako kastriraš fanatika, ki cele dneve prečepi pred Windowsi?"
"Odrežeš kabel od miške!"