Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da jih lahko uporabljamo. Vredu
Zdravniški vici
JECLJANJE
Gospa Kovačeva je s hčerko Vando obiskala zdravnika.
"Ali vaša hčerka vedno jeclja?" vpraša doktor.
"Ne, samo kadar govori."
PODOBNOST
"Se vam ne zdi, gospod doktor, da mi je otrok zelo podoben?" je v porodnišnici, takoj po porodu, izjavila mlada mamica.
"To je sicer res, toda ne bojte se, sčasoma se bo otrokov obraz spremenil."
Driska
Mlad zdravnik je po pomoti pacientu, ki je imel hudo drisko,namesto zdravila za zaprtje predpisal pomirjevala.
Ko je pacient naslednjic prisel k njemu, ga zdravnik povprasa:
Kako kaj driska, ali gre na bolje?
Pacient: Ja, gospod doktor veste serjem se vedno kot vidra,ampak sekiram se pa prav nic vec.
Debeluh
Debeluh gre k zdravniku.Ko ga ta zagleda, mu ne pusti niti do besede in mu strogo pravi:
Vidim, cesa ste potrebni!
Predpise mu zdravilno kuro: 10 dkg belega riza in koscek mesa.Te diete se vestno drzite! mu zabica.
Mozakar odide, pa kmalu spet potrka:
Gospod doktor pozabil sem vas vprasati, ali naj vase zdravilo jemljem pred jedjo ali po jedi?
Aids
Pride starejša ženska preko 90-ih let k zdravniku
G:Ali bi lahko nekako dobila aids?Z:Ja, gospa zakaj bi pa radi dobili aids, saj je nevaren ?
G:Pravijo,da če dobiš aids še 10 let živiš!!
Obdukcija
Kirurg pripravnik si zadovoljno umiva roke.
"Kako pa kaj operacija ?" ga pobara starejši kolega.
"Operacija ?! Jaz sem pa mislil, da je obdukcija ..." prebledi novinec.
Podobnost
"Se vam ne zdi, gospod doktor, da mi je otrok zelo podoben?" je v porodnišnici, takoj po porodu, izjavila mlada mamica."To je sicer res, toda ne bojte se, sčasoma se bo otrokov obraz spremenil."
Pregled
Pacientka je prišla k doktorju na ginekološki pregled. Brez besed se je slekla, razkrečila noge in rekla:"No, doktor, ali me ne boste pregledali?""Žal boste morali malo počakati, da pride doktor. Jaz sem namreč malar!"
Klinika
"Si že slišal za novo kliniko, kjer opravljajo samo abortuse. Postelje so razprodane za dve leti naprej!"

Sramota
Pacientka je rodila otroka v dvigalu porodnišnice. Zaradi sramu je ves čas jokala, doktor pa jo je tolažil:"To pa ja ni nič takega, zaradi česar bi se morali sramovati! Lani je ena pacientka rodila pred glavnim vhodom!""To sem bila jaz!" je še bolj zajokala pacientka.
Maska
"Mirno lahko odložite masko z obraza, gospod doktor!" je rekel pacient na operacijski mizi. "Ni sem vam treba skrivati, ker sem vas prepoznal!"
Šejk
Mladi šejk je v porodnišnici skozi steklo gledal novorojenčke in ko je mimo prišla medicinska sestra jo je vprašal:"Oprostite, kateri otrok je moj?""Prvi dve vrsti!" mu je odgovorila sestra.
Motnje
Ko so pripeljali ponesrečenko, jo je doktor pregledal in narekoval sestri:"Odrgnine po rokah, počeno drugo rebro levo, zlom levega gležnja."V tem trenutku se ponesrečenka prebudi."Koliko ste stari?" jo vpraša doktor."Dvaindvajset let.""Sestra, napišite še: "Motnje v spominu."
Sreča
"Kakšna sreča, da ste prišli na pregled.! Skrajni čas!""Ja, doktor. Vem kako težko je priti do denarja konec meseca!"
Povabilo
Znani kirurg je poslal vabilo kolegu ter ga povabil na svojo okroglo obletnico rojstva. Na vabilo mu je napisal, naj mu sporoči, ali se bo odzval na vabilo. Ker do roka, ki ga je postavil kolegu, ni prejel odgovora, ga je poklical po telefonu in ga povprašal, ali pride na slovesnost."Kaj? Slovesnost? Jaz pa tvojega pisma nisem znal prebrati, zato sem ga odnesel farmacevtu, da mi ga prebere, ta pa mi je dal kremo proti potenju nog!"
Nedolžna
Starejša ženska je obiskala ginekologa, ki jo je vprašal:"No, mamica, kako pa kaj vaše spolno življenje?""Kakšno spolno življenje, neki? Jaz sem še nedolžna!" je povedala starka."Saj ste bili vendar trikrat poročeni!" je bil presenečen doktor."Res je, toda moj prvi mož je bil pek, ki je samo mesil, drugi mož je bil slaščičar in je samo lizal, tretji mož pa je bil politik, ki je samo obljubljal!"
Glavobol
Ženska v poznih srednjih letih je vstopila v ordinacijo svojega ginekologa in kar takoj rekla:"Prosim, da mi napišete recept za kontracepcijske tablete proti glavobolu!""Kako?" se je zmedel doktor. "Kontracepcijske tablete proti glavobolu? Sem prav slišal?""Ja, veste, moja hčerka vsak večer hodi ven in se vrača zjutraj domov. Če ji dam pred odhodom v sok kontracepcijsko tabletko, potem me ponoči ne boli glava!"
Okulist
Ženska je rekla ginekologu:"Že dalj časa mi je slabo, boli me hrbtenica in redim se. Kaj bi lahko bilo narobe z menoj?""Da niste morda noseči?""To pa ne! Moškega nisem videla že pol leta!""Zakaj pa ste potem prišli k meni? K okulistu bi se morali oglasiti!"
Porodnišnica
"Kaj je porodnišnica?""Fotokopirnica Adama in Eve!"
Med Nosečnostjo
Zakonski par pride k ginekologu po nasvet, kako naj seksata med ženino nosečnostjo. Doktor pojasni:"V prvi tretjini nosečnosti lahko seksata normalo, v drugi tretjini v pasjem položaju, v zadnji tretjini pa v volčjem položaju.""V volčjem položaju?" se čudi mož."Ja. Uležete se pred luknjo in tulite!"
Hčerka
Nervozen moški se je sprehajal pred porodno dobo. Končno je k njemu pristopila babica in moški jo je vprašal:"No, kaj je?""Hčerko imate, gospod!""Kaj pa moja žena?""Tudi ona ima hčerko!"
Prvi
Dva nestrpna možakarja hodita gor in dol po čakalnici v porodnišnici. Nenadoma v čakalnico vstopi medicinska sestra, se obrne k enemu od njiju in mu reče:"Čestitam! Dobili ste sina!"V tem trenutku pa se je drugi možakar razburil:"Oprostite, toda jaz sem bil tukaj prvi!"
Malarji
K ginekologu v ordinacijo je vstopila ženska srednjih let in potožila:"Gospod doktor, jaz imam strašne bolečine v mednožju!"Doktor ji je ukazal, naj se sleče, jo pregledal in ji rekel:"To je zato, ker premalo seksate!" in jo naskočil. Ko je končal jo je poslal k svojemu kolegu v sosednjo sobo, da bo lahko tudi on potrdil njegovo diagnozo. Tudi drugi doktor jo je pregledal, nato pa prav tako naskočil. Ko je končal, jo je poslal še eno sobo naprej. Tretji doktor pa ji je rekel:"Vzrok vaše bolečine v mednožju je v tem, da preveč seksate!""Toda, gospod doktor, vaše prejšnja dva kolega sta trdila ravno obratno!""Vsakemu malarju pa tudi ne smete verjeti vsega, kar vam reče!"
Arhitekt
Ginekolog je pregledal mlado žensko in vprašal:"Kaj pa je vaš mož po poklicu?""Arhitekt!""Potem mu pa čestitajte! Uspešno je položil temeljni kamen za vajino otroško sobo!"
Postrani
Starejši zakonski par je prišel h ginekologu in mož je rekel:"Prosim, preglejte mojo ženo in ugotovite, zakaj ne more roditi otrok!"Doktor je pregledal žensko, nato pa rekel:"Nič posebnega, le maternica je nekoliko postrani in preveč v levo!""Torej, to pomeni, da sem jaz kriv, ker ne znam streljati postrani, kajne doktor?" se je oglasil mož.
Retervacije
V porodnišnici je pozvonil telefon. Medicinska sestra je pogledala koledar in rekla sobesednici na drugi strani:"Žal mi je, toda v maju imamo vse bolniške postelje že zasedene. Lahko pa rezervirate termin v juniju ali juliju!"
Urejeno
Ginekolog je vprašal pacientko:"Imata z možem urejeno spolno življenje?""Jaz ga imam, za mojega moža pa ne vem!"
Brez Posledic
Matjaž se oglasi pri ginekologu in mu reče: "Oprostite, gospod doktor, da vas nadlegujem. Moja žena je noseča štiri mesece in včeraj je padla po stopnicah ter si zlomila nogo. Zlom je komplicirani in bojim se, da se bo otroku kaj poznalo.""Brez skrbi," ga miri ginekolog, "tudi moji mami se je zgodila nesreča, ko sem jaz prihajal na svet: Gramofon ji je padel na glavo, vendar je vse ostalo brez posledic, brez posledic, brez posledic..."
Kontracepcija
"Doktor, ali obstaja kakšno res zanesljivo kontracepcijsko sredstvo?" vpraša obupana mamica. "Šest otrok že imam, vse sem že poskusila, pa vedno zanosim.""Poskusite še s čajem!""S čajem? Kaj takega pa še nisem slišala! Naj ga pijem pred ali po seksu?""Pijte ga namesto seksa."
Petorčki
Zdravko sključen v ordinaciji ginekologa v porodnišnici."Kaj naj storim, gospod doktor? Tri leta sem poročen. V prvem letu se nama je rodila hčerka, v drugem letu dvojčka, sedaj pa trojčki. Le kako bo šlo to naprej?""Nič preveč ne skrbite. Doslej so se pri nas rodili največ petorčki."
Dober Je
Pri ginekologu."Ja, gospa Korenova, že desetič ste noseča! Vaš mož bi se pa lahko že česa naučil!""Zakaj pa, gospod doktor? Saj je vendar dobro opravil!"
Garderoba
"Dober dan, gospod doktor.""Dober dan, gospa Silva. Kar slecite se!""Kam pa naj odložim obleko?""Kar tu, poleg moje..."
Izlet
V mestni porodnišnici pregleduje ginekolog nosečnice in presenečen ugotovi, da bodo tri bodoče mamice, ki ležijo na sosednjih posteljah, rodile šestega januarja. Ko se približna naslednji, četrti postelji, se hoče pošaliti in vpraša: "Ali boste tudi vi rodili šestega januarja?"Bodoča mamica se nasmehne in reče: "Ne, jaz pa nisem bila na tistem izletu!"
Poroka
Ženska leži v porodni sobi."Sedaj boste rodili že sedmega otroka," je ugotovil porodničar. "Vse imate z istim moškim. Zakaj se ne poročite z njim?""Žal, ne gre. Jaz bi se, toda on se noče poročiti z menoj!""Zakaj pa ne?""Ker ne mara otrok!"
Zaposlen
"Kako si kaj?" vpraša Boris prijatelja ginekologa."Grozno! Dela imam do komolcev."
Pred Pregledom
Ginekolog pregleda mlado pacientko."Jemljete kontracepcijske tablete?""Ne, doktor, toda če želite, jih pred naslednjim pregledom lahko vzamem."
Oče
V porodnišnici."Gospa, oče vašega otroka je pravkar spraševal po vas.""Res? Ste si zapomnili njegovo ime?""Ne. Zakaj?""Da bi vsaj vedela kdo je oče."
Napaka
Mladi ginekolog je prvič opravil vse potrebno pri porodu. Starejši doktor ga je le opazoval."Mi je uspelo? Sem naredil kakšno napako?""Nič hudega. Le na koncu poroda bi morali udariti otroka po ritki, vi ste pa potrepljal mamico."
Neprepoznavna
Gospa Horvat se sprehaja po mestu. Nasproti ji pride njen ginekolog, ki pa je ne pozdravi."Gospod doktor, ali me ne poznate?" je zavpila za njim.Doktor jo pogleda in reče:"Oprostite, gospa. Upam, da mi boste oprostili, toda od zunaj vas nisem prepoznal."
Novica
"No, gospa Novakova, čudovito novico imam za vas" je rekel ginekolog."Gospodična Novak" ga popravi pacientka."No, gospodična Novak, za vas imam strašno slabo novico."
Profesionalna Napaka
Pacientka vstopi v ordinacijo ginekologa. Ta ji naroči naj se sleče, sam pa se uleže na tla in reče:"Pojdite z razkrečenimi nogami nad menoj!"Pacientka se čudi, medicinska sestra pa jo potolaži: "Veste, nič ni narobe z njim, ima pa profesionalno napako iz prejšnjega poklica. Bil je avtomehanik."
Rdečelasi
Lojzka je rodila rdečelasega otroka, oba z možem pa sta blondinca. Zaskrbljena sta vprašala ginekologa, kako je to mogoče."Imate kakšnega rdečelasega sorodnika?""Nimava.""Sta imela pogosto spolne odnose?""No, ja...tako...enkrat letno.""Ja, potem ima pa rdeče lase od rje."
Noge
Darinka pride k doktorju in reče:"Zelo me bolijo noge."Doktor jo pogleda in reče:"Le večjo številko čevljev in nizke pete, pa ne bo več bolečin!"
Slaba Rešitev
Po pregledu reče ginekolog pacientki:"Otroka boste dobili. Noseči ste!""Kaj?" se je razburila pacientka. "Kako je to mogoče? Moj mož je že eno leto v tujini!" je zavpila in odšla besna iz ordinacije.Čez teden dni se je pacientka vrnila k ginekologu in mu pojasnila:"Veste, da sem se spomnila, da je bil moj mož pred dvema mesecema doma preko vikenda!"Doktor se nasmehne: "To pa zveni že nekoliko bolje. Kljub temu pa se boste morali podvizati s porodom, ker ste že v četrtem mesecu nosečnosti!"
Orientacija
Ginekolog ima na stolu pred seboj pacientko, ki je zelo zaraščena."Ali bi prosim spustili rahel prdec?" reče doktor."Za relaksacijo?""Ne, za orientacijo."
V zraku
Pri porodničarju."Sestra, povejte no, kako to, da imava zadnja dva meseca tako veliko dela? Nekaj mora biti v zraku.""Saj, gospod doktor. Noge, noge so v zraku."