Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da jih lahko uporabljamo. Vredu
Citati o otrocih
Ali ste uspešen roditelj, presodite po tem, ali se vaši otroci čutijo varne, zaželene in ljubljene. (H. Jackson Brown jr.)
Blagoslovljeno bodi otroštvo, ki v našo grobo pozemskost prinese košček nebes. (Henri Frederic Amiel)
Bog nam je poslal otroke še iz nekega drugega razloga, ne zgolj zato, da rasa ne bi izumrla – da bi nam zrasla srca; da bi postali nesebični, polni prijaznega sočutja in ljubezni; da bi priklical na dan vse naše sposobnosti za večjo uspešnost, da bi napeli vse sile; in da bi okrog ognjišč zrli v jasne obraze; srečne nasmehe in ljubeča, nežna srca. (Mary Howitt)
Če bi lahko dali otroku rojeničina darila – bi ta gotovo bila občutljivost, pogum, ljubezen – in upanje. (Charlotte Gray)
Če hočete, da se bodo vaši otroci dobro naredili, potrošite zanje dvakrat več časa in polovico manj denarja. (H. Jackson Brown jr.)
Če ne bi bilo nobenega drugega razloga bi bilo vredno imeti otroke že samo zaradi tega: ker vas spomnijo, kako pomirljiva je preprostost. Imajo nadvse zdravo pamet. So pristopni in iskreni. Sploh se ne pretvarjajo. (Elizabeth Berg)
Dojenček je božje mnenje, naj gre svet naprej. (Carl Sandburg)
Dojenček te stane več kot vse drugo na svetu. Tvojo ljubezen, tvoje življenje. (Pam Brown)
Dojenčki so drobci zvezdnega prahu, ki jih je odneslo iz božjih rok. (Larry Barretto)
Dojenčki so tako lep začetek ljudi. (Don Herold)
Dojenčki so živi dragulji, ki so neomadeževani padli iz nebes. (sir Frederick Pollock)
En sam otroški smeh, pa bo najsvetejši dan še bolj svet. (R. G. Ingersoll)
Kako naj človek pove otroku, da ga bodo vse njegove sanje in upanja in boji, strmenja – celo uspehi navsezadnje pripeljali do spoznanja, da sta ljubezen in prijaznost vse, kar bo obstalo in da nas življenje pripelje naokrog spet do začetka. (Peter Gray)
Kateri občutek je še tako prijeten, kot je prijetna otrokova roka v tvoji? Tako majhna, tako mehka in topla, kot mucka se stiska v zavetje tvojega prijema. (Marjorie Holmes)
Kjer so otroci, tam je zlata doba. (Novalis)
Ko otroku pokažete tisto, kar je nekoč razveseljevalo vas, ko se z vami veseli tudi otrok in v žaru zaupanja in ljubezni vidite dvojno veselje – to je sreča. (J. B. Priestley)
Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj. (Epictetus)
Ko so prišli v hišo otroci, je zrak oživel in se otoplil; vsak predmet v hiši je postal bolj živ. (Mary Gordon)
Ne ljubim ga, ker je dober, ljubim ga zato, ker je moj otročiček. (Tagore)
Ni otroka, ki bi ga bilo treba popravljati... rodijo se z vsem. Večina ljudi pa jim to pohodi in vzame. (Robert Blake)
Nikoli se ne bojte, da boste razvadili otroke, če jih boste preveč osrečevali. Sreča je ozračje, v katerem rastejo vsa dobra čustva – ugodna toplota, ki je potrebna, da srčna kri zdravo in svobodno kroži. (Ann Eliza Bray)
Noben poljub, ki ga daš otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo postal. (Pam Brown)
Novorojenček je brez vsakega dvoma najčudovitejša, najbolj osupljiva, najbolj in popolnoma neprimerljiva reč, ki se je sploh kdaj zgodila v celotni zgodovini tega planeta. (Irvin S. Cobb)
Otroci bolje poznajo božjo milost kot večina nas. Svet vidijo tako, kot jim ga spet prinese jutro. Novega in rojenega in svežega in čudovitega. (Archibald Macleish)
Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, da se z njim smeje in pogovarja. (John Thompson)
Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah, ki ste jim jih oskrbeli, temveč zaradi občutka, da ste jih cenili. (Richard L. Evans)
Otročkom vedno vrnite nasmeh. Lahko bi jim namreč vzeli prepričanje, da jih ima ves svet rad. (Pam Brown)
Otrok, ti mi prinašaš v srce klepet vetra in vode, neizrečene skrivnosti cvetlic, sanje oblakov, nemi, začudeni pogled jutranjega neba. (Rabindranath Tagore)
Otrokova roka v vaši – kolikšno nežnost in moč vzbudi. V hipu postanete preskusni kamen modrosti in moči. (Marjorie Holmes)
Pri vsakem delu je najpomembnejši začetek, zlasti še, če imamo opravka s čim mladim in nežnim. (Sokrat)
Prva dolžnost do otrok je, da jih osrečite. Če jih niste osrečili, ste jim naredili krivico. Nobeno drugo dobro, ki so ga nemara dobili, ne more nadomestiti tega. (Buxton)
Svojim otrokom ne moremo dati prihodnosti, naj se še toliko trudimo, da bi jim jo naredili varno. Lahko pa jim damo sedanjost. (Kathleen Norris)
Učenje otrok je poklic, pri katerem moramo znati izgubljati čas, da ga pridobimo. (Jean Jacques Rousseau)
V človeku, ki je v mladosti poznal ljubkovanje, ostane za vedno drobec spomina, ki se ga lahko dotaknete, da ga spodbudite k nežnosti. (George Eliot)
V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov. (Karen Goldman)
Vsak novorojenček je boljši od prejšnjega. (Charles Dickens)
Z otroki je pač tako. Kopiči se. Bolj kot jih ljubite, več žrtvujete in več kot žrtvujete, bolj jih ljubite. (William Graham Summer)
"Mnogo cvetlic imam.", je rekel "Vendar so otroci najlepše cvetlice od vseh". (Oscar Wilde)
Če je otrok zmeraj ubogljiv, če uboga na besedo, se boji kritike in se naravnost trudi, da bi bil tak, kakor si ga želiš, ne bo nikdar nič iz njega! (William)
Za mamo so otroci vedno dojenčki, čeprav imajo že sive lase. (J. Leigh)