Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da jih lahko uporabljamo. Vredu
Citati o prijateljstvu
Če najdeš pravo prijateljstvo, ga ceni kot bleščeč dragulj. Lošči ga in se kar najbolj potrudi, da ga obdržiš in zavaruješ. Vedno naj bo na varnem. (Mark Swaney)
Prijateljstvo lahko merimo le s spomini, smehom, mirom in ljubeznijo. (Stuart in Linda Macfarlane)
V vsakem obdobju mojega življenja je bilo prijateljstvo glavni vir mojega prav nezaslišano prijetnega bivanja na tem svetu. (Sir Geoffrey Keynes)
Ni tako dobrodejne in močne ljubezni, kot je ljubezen, izražena v prijateljstvu. (Sir Laurens Van Der Post)
Vsaka dobra stvar je še boljša, če jo lahko deliš s prijateljem. (Pam Brown)
Prijatelji imajo nekaj, kar tebi primanjkuje, na primer optimizem. Dajo ti vedeti, da bo na svetu vse tako, kot je treba, dokler bodo oni v bližini. (Bessie Head)
Najbližji so nam tisti prijatelji, ki najbolje razumejo, kaj nam pomeni življenje, ki čutijo do nas enako, kot čutimo sami do sebe, ki so nam vdani v zmagoslavju in v nesreči, ki znajo prekiniti začarani krog naše osamljenosti. (Henry Alonzo Myers)
Prijatelji, na katere se lahko zaneseš, so resnično bogastvo življenja. (Jerry Hall)
Temelj pravega prijateljstva je zaupanje. Zidaki pa – spoštovanje. (Stuart in Linda Macfarlane)
Prijatelji, življenjski sopotniki, ljubimci so tisti, ki ravnajo z nami tako, da se zavedamo svoje brezmejne vrednosti. (Henry Alonzo Myers)
Prijateljstvo je pristno, kadar prijatelja najdeta srečo v druženju, ne da bi jima bilo treba spregovoriti eno samo besedo. (Georg Ebers)
Prijateljstvo je naša rešilna bilka in podporni sistem. (Brooke Shields)
Prijatelj ti stoji ob strani, ko ni nikjer nikogar več. (Pam Brown)
Ne da se natančno določiti trenutka, kdaj se rodi prijateljstvo. Kot se v posodi, v katero kaplja voda, po neki kaplji vsebina prelije čez rob, tako se po vrsti prijaznih dejanj zgodi še eno, ob katerem srce prekipi. (Samuel Johnson)
V trenutku, ko najdemo prijatelja ni več zime, ni noči; izginejo vse tragedije in dolgočasje – celo dolžnosti ni več. (Ralph Waldo Emerson)
Največ, kar lahko naredim za svojega prijatelja, je to, da sem njegov prijatelj. Nimam bogastva, ki bi mu ga ponudil. Če ve, da sem srečen, ker ga imam rad, si ne bo želel druge nagrade. Kaj ni prav zaradi tega prijateljstvo božansko? (Henry David Thoreau)
Zvesti prijatelj je tisti, ki se bo veselil tvoje blaginje in žaloval ob tvoji nesreči, ki bo nosil polovico tvojih bremen – ki bo prispeval k tvojemu veselju in blažil tvoje tegobe, tako da bo oboje delil s teboj. (James Gibbons)
Ona je moja duhovna prijateljica. Pobira me. Vse koščke, na katere sem sesuta – pobira jih in mi jih vrača v pravem zaporedju. Lepo je, če imaš duhovno prijateljico. (Toni Morrison)
Rad te imam, ker se ne meniš za možnost, da se v meni skriva bedak in slabič, in se trdno oklepaš možnosti, da je v meni nekaj dobrega. (Roy Croft)
Prijatelj te sprejema takšnega, kakršen si, a pričakuje, da boš vse tisto, kar si lahko. (Richard Louv)
Da bi našel prijatelja, moraš zamižati na eno oko; da ga obdržiš, pa na obe. (Norman Douglas)
Prava dolžnost prijatelja je, da se postavi na tvojo stran, kadar nimaš prav. Kadar imaš prav, se bo na tvojo stran postavil skoraj vsak. (Mark Twain)
Prijatelj je tisti, ki te pozna do obisti, a te ima kljub temu rad. (F. A.)
Zavpij in vsi te bodo slišali. Zašepetaj in slišali te bodo tisti najbližji. Molči in tvoj najboljši prijatelj bo slišal, kaj si povedal. (Linda Macfarlane)
Kadar je prijateljstvo pravo, je nekaj najbolj trdnega, kar poznamo. (Ralph Waldo Emerson)
Prijateljici sva bili v sončni svetlobi in v senci. (Caroline Norton)
Prijateljstvo oblikuje pot naše usode, vodi nas skozi goščavo, se prebija skozi požgan laz in se s težavo vzpenja na hrib. Potovanje je utrujajoče, a družba je dobra. (Stuart in Linda MacFarlane)
Prijateljstvo je edini cement, ki lahko poveže svet. (Woodrow Wilson)
Kaj je najmočnejša sila, kar jih poznamo? Prijateljstvo! (Stuart in Linda MacFarlane)
Del tistega, kar doživljajo prijatelji, je nekaj, česar ljudje, ki niso prijatelji, ne poznajo. Gre za kodo. To je predvsem drugačen jezik. (Judd Nelson)
V družbi dobrih prijateljev, z dobro hrano na mizi in dobrim vinom v vrču se lahko vprašamo, kdaj bomo živeli, če ne zdaj? (M. F. K. Fisher)
Ko ti gre počasi vse slabše, je zelo pomirjevalno, če imaš prijatelje, ki razpadajo enako hitro kot ti. (Pam Brown)
Pravi prijatelj je tisti, ki pride, ko so vsi drugi odšli. (Walter Winchell)
Prijatelji nam omogočajo, da lahko živimo v krutem svetu. (Pam Brown)
Bistvene stvari v življenju: voda, hrana, zavetišče in prijatelj. (Stuart in Linda MacFarlane)
Prijateljstvo je kakor zrak, ki ga dihamo. Zdi se nam samoumevno, vendar brez njega ne moremo preživeti. (Susanta Ghosh)
Prijateljstvo je največje darilo, ki ga lahko podarimo drug drugemu. (Lisette Favier)
Želimo si dva prijatelja ali tri, toda brez teh ne moremo in v vsaki naši misli so nam na voljo. (Ralph Waldo Emerson)
Kadar nas prijatelj zapusti, smo osamljeni in nemočni kot ladja, ki jo je visoka plima potisnila na obalo. Ko pa se prijatelj vrne, je tako, kot bi spet nastopila plima, nam dala vzgon in svobodo in nam odprla pot do širjav sveta. (Harry Emerson Fosdick)
Z vsakim pravim prijateljstvom še bolj utrdimo temelje, na katerih počiva svetovni mir. (Mahatma Gandhi)
Če izgubiš prijatelja, je to največja izguba. (Publilij Sir)
Usoda nas je naredila brate. Nihče ne hodi sam; vse, kar pošiljamo v življenja drugih, se vrne v naše. (Edwin Markham)
Rekel sem "prijateljstvo je najčudovitejša vez na svetu" in imel sem razlog za to, saj ponazarja vse vezi, ki jih ima svet. (Jeremy Taylor)
Beatli so vedeli, za kaj gre, ko so napisali pesem: "Preživel bom z malo prijateljske pomoči". Le kako bi sicer kdor koli od nas preživel, ne da bi iztegnil roko k prijatelju, sosedu, narodu? (Kay Dick)
Lahko izgubiš prijatelja, ne pa zavesti, da si ga imel. (Seneka)
Prijatelja nikoli ne pozabiš – tudi če ga ne vidiš vse življenje. (Pam Brown)
Vsako človeško bitje je samo – z življenjem ga povezujejo prijateljstva. Ta so včasih tako majhna, tako drobna, da jih cenijo le osamljeni, ki vidijo njihovo neprecenljivo vrednost. (Pam Brown)
Prijateljstvo ne potrebuje besed – to je samota, ki se je otresla bolečine osamljenosti. (Dag Hammarskjold)
Največja tolažba v moji starosti in tisto, kar mi daje največje zadovoljstvo, je prijeten spomin na to, koliko dobrega in prijateljskega sem storil drugim. (Kato)
Bodi odprt in dostopen. Morda bo že naslednji človek, ki ga boš srečal, postal tvoj najboljši prijatelj. (H. Jackson Brown)