Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da jih lahko uporabljamo. Vredu
Citati o uspehu
Uspeh ni nikoli dokončen. (Winston Churchill)
Če človek z zaupanjem sledi svojim sanjam in se trudi živeti, tako kot si je zamislil, bo doživel uspeh, ki si ga ni mogel prej niti predstavljati. (Henry David Thoreau)
Biti pripravljen pomeni že napol zmagati. (Miguel Cervantes)
Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob. (Damon Runyon)
Vsi smo že kdaj doživeli neuspeh – vsaj najboljši smo ga! (J. M. Barrie)
K uspehu vodi več poti, vendar pa lahko le na en način postaneš zguba: da narediš napako in se iz nje ničesar ne naučiš. (Kyle Rote, mlajši)
Ljudje takrat, ko bi glede na svoja dejanja morali pričakovati neuspeh, pričakujejo uspeh. Neuspeh se pojavlja pogosteje kot uspeh, revščina je bolj razširjena kot bogastvo, razočaranje je bolj običajno od uresničitve pričakovanega. (J. Wallace Hamilton)
Mnogi ljudje ne uspejo zato, ker se ne zavedajo, kako zelo blizu uspeha so, ko obupajo. (Thomas Edison)
Neuspeh ni tako slab, če ne napade srca. Uspeh je v redu, če ne stopi v glavo. (Grantland Rice)
Ne zapravljajmo energije s prikrivanjem napak. Iz vsakega neuspeha se moramo nekaj naučiti in se pripraviti na nov izziv. Nič ni narobe, če nam vedno ne uspe. Ljudje rastemo na podlagi svojih napak. (H. Stanley Judd)
Vse preveč ljudi, ko storijo napako, trmasto vztraja naprej in zato svoje napake seveda ponavljajo. Mnogi verjamejo v moto: "Poskusi in še enkrat poskusi.", toda sam menim, da bi bilo bolje takole: "Poskusi, se ustavi in razmisli. Potem poskusi še enkrat.". (William Dean Singleton)
Devetdeset odstotkov ljudi, ki ne uspe, v bistvu ne doživi poraza. Le odneha! (Paul J. Meyer)
Za uspeh je potrebno prevzeti odgovornost. Uspešni ljudje imajo skupno le eno lastnost: vsi so sposobni prevzeti odgovornost. (Michael Korda)
Z neuspehom nam je dana priložnost, da spoznamo samega sebe. (John Killinger)
Neuspešen človek je tisti, ki je doživel neuspeh in se iz njega ni ničesar naučil. (Elbert Hubbard)
Če obstaja kaj, kar zares pripomore k uspehu v življenju, potem je to sposobnost potegniti uspeh iz poraza. (William Marston)
Učenje je definirano kot sprememba v vedenju. Ničesar se nisi naučil, če tega ne uporabljaš v praksi. (Don Shula in Ken Blanchard)
Edina in najpomembnejša sestavina v formuli uspeha je sposobnost razumevanja drugih ljudi. (Theodore Roosevelt)
Bistvo uspeha je v navadah delati tisto, česar zgube nočejo delati. (Albert Gray)
Neuspeh je posledica ne-vztrajanja. Poraz lahko doživimo le v našem srcu. Ni je ovire, ki bi ustavila prirojeno moč namena. (Ken Hubbard)
Vedno imejte v mislih to, da je vaša odločenost za uspeh pomembnejša kot karkoli drugega. (Abraham Lincoln)
Trud je poplačan le, če človek ne odneha. (Napoleon Hill)
Če se neuspešno pripravljate, se pripravljate na neuspeh. (Benjamin Franklin)
Najbolj uspešni ljudje se ne zmenijo za splošno prepričanje in tvegajo. Njihove zgodbe govorijo o prelomnih trenutkih in drznih odločitvah, o velikih tveganjih, ki so jih sprejeli in zaradi katerih so uspeli. (Larry Osborne)
Prihaja trenutek, ki loči zmago od poraza. Pravi igralec razume in izkoristi trenutek tako učinkovito in tako intuitivno, da bi temu lahko rekli, da igra s srcem. (Pat Riley)
Neuspeh je neizogiben del uspeha. Lahko je začetek neke nove poti. Da se otrok nauči hoditi, mora velikokrat pasti. Neuspeh je tudi pokazatelj uspeha, za katerega si prizadevamo. Ko skakalca s palico premaga konkurenca, višina skoka pokaže njegov napredek. Ta neuspeh postane začetna točka njegovih treningov, na katerih skuša dokazati, da trenutni neuspeh ni nujno tudi dokončen! (Dave Anderson)
Če hočemo uspeti, se moramo problemom popolnoma odpreti. Prav tako pa moramo sprejeti tudi neuspeh. Človek z napredovanjem dobi še več problemov. Višje ko si, večji so problemi. (Dave Anderson)
Če želite postati uspešni, morate delati, kar delajo uspešni ljudje. In ena od stvari, ki jih uspešni ljudje morajo delati, je, da berejo in se bogatijo. (Burke Hedges)
Svet konkurence ima dve možnosti. Lahko izgubite, če pa si želite zmage, se morate spremeniti. (Lester C. Thurow)
Kaj je poraz? Samo oblika učenja, samo prvi korak k nečemu boljšemu. (Wendell Phillips)
Če si se napotil proti cilju in se med potjo začel ustavljati, da bi kamenjal vsakega psa, ki laja na tebe, ne boš do cilja nikdar dospel. (Dostojevski)
Človek žanje uspeh kadar sledi svojemu najmočnejšemu hrepenenju. (P.R. Cohen)
Ljudje za svoje življenje vselej krivijo zunanje okoliščine. Na tem svetu uspevajo samo ljudje, ki se pogumno napotijo iskat okoliščine, kakršne si želijo, če pa jih ne morejo najti, jih ustvarijo sami. (George Bernard Shaw)
Na poti proti uspehu gremo nujno skozi neuspeh. (Mickey Rooney)
Ne morem vam dati formule, s katero boste uspeli, lahko pa vam dam formulo, s katero ne boste uspeli. Glasi se: poskusite vsem ustreči. (Herbert Bayard Swope)
Povprečni ostajajo povprečni zato, ker ne naredijo več od povprečja. (Charles Jones)
Večina ljudi bi uspela v majhnih stvareh, če jih ne bi ovirale velike ambicije. (H. W. Longfellow)
Želja je ključ do motivacije, vendar boste želeni uspeh dosegli le z odločnostjo in vztrajnim sledenjem cilju. (Mario Andretti)
Zmore tisti, ki verjame, da zmore; ne zmore tisti, ki ne verjame, da zmore! To je neizpodbiten zakon! (Henry Ford)
Neuspeh je podoben vožnji po slepi ulici, v kateri obrnemo, da bi našli boljšo pot.
Če človek z zaupanjem stopa po poti svojih sanj in si prizadeva živeti, kakor si je zamišljal, potem bo doživel uspeh, kakršnega sploh ni pričakoval. (Henry David Thoreau)
Zvestoba principom je osnova našega uspeha. (Rich de Vos)
Svoj uspeh presojaj po tem, v kolikšni meri ti je dano uživati mir, zdravje in ljubezen. (H. Jackson Brown jr.)
Želja je ključ do motivacije, vendar boste želeni uspeh dosegli le z odločnostjo in vztrajnim sledenjem cilju! (Mario Andretti)
Zmagovalec boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat! (James J. Corbett)
Raje bi si prizadeval za nekaj velikega in propadel, kot pa, da bi si prizadeval za nič in uspel. (Robert H. Schuller)
Rast pomeni spremembo in spremembe vsebujejo tveganja, stopanje iz znanega v neznano. (George Shinn)
Če nimate zaupanja vase, ste dvakratni poraženec življenjske tekme. Če ga imate, pa ste zmagali, še preden se je tekma začela. (Marcus Garvey)
Da bi v življenju uspeli, se moramo delati neumne, a biti modri. (Montes)
Kadar hočemo ustvariti nekaj velikega, moramo tudi sanjati in ne le delovati; treba je verjeti in ne samo načrtovati. (Anatale France)